Tabel indici de viteza anvelope

Indicele de viteza reprezinta viteza maxima la care o anvelopa poate transporta sarcina mentionata ca indice de sarcina. Indicii de sarcina si de viteza sunt marcati pe ambele flancuri ale anvelopelor. Pentru a recunoaste usor ce semnificatie are fiecare indice de viteza va rugam sa consultati urmatorul tabel:

Indice Viteza maxima admisa Intalnit cel mai frecvent la
J 100 km/h Camioane si vehicule grele
K 110 km/h Camioane si vehicule grele
L 120 km/h Camioane si vehicule grele
M 130 km/h Camioane si vehicule grele
N 140 km/h Vehicule comerciale usoare, van-uri
P 150 km/h Vehicule comerciale usoare, van-uri
Q 160 km/h Anvelope de iarna pentru autoturisme si SUV-uri si vehicule de teren. De asemnea, unele tipuri de vehicule comerciale.
R 170 km/h Vehicule comerciale si, mai rar, la anvelope de iarna pentru SUV-uri si vehicule de teren.
S 180 km/h Vehicule de teren si anvelope de vara pentru vehicule comerciale usoare.
T 190 km/h Indice de viteza prezent la foarte multe tipuri de anvelope, in special la pneurile pentru autoturisme de cilindree mica si medie atat de vara cat si de iarna sau allseason. Indicele T este prezent de asemenea la multe tipuri de anvelope 4×4 si la anvelope pentru vehicule comerciale usoare.
H 210 km/h Indicele de viteza H este un alt indice foarte frecvent, cel mai adesea la autoturisme de cilindree medie dar si la vehicule de teren utilizate preponderent pe sosea. Mai rar, la cauciucuri pentru vehicule utilitare.
V 240 km/h Autoturisme si vehicule 4×4 SUV de putere medie si mare, cu utilizare frecventa in regim de autostrada. Indicele V este, cu foarte rare exceptii, cel mai ridicat indice de viteza disponibil la anvelopele de iarna.
W 270 km/h Anvelope de vara pentru autoturisme si SUV-uri sportive.
Y 300 km/h Anvelope de vara pentru autoturisme si SUV-uri sportive.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un raspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>