Acte necesare la iesirea din tara cu masina

Inainte sa plecati in concediu trebuie sa verificati starea automobilului dumneavoastra, sa realizati o revizie tehnica la un service auto, sa va asigurati ca masina este dotata cu lucrurile corespunzatoare si puteti porni la drum. Acestea sunt aspecte importante si daca sunt indeplinite, veti evita situatia de a avea probleme atunci cand doriti sa va bucurati de timpul liber. De asemenea, nu uitati sa aveti in masina si triunghiul reflectorizant, extinctorul si trusa medicala de prim ajutor.

Un alt aspect de care va recomandam sa tineti cont este sa consultati legislatia privitoare la regulile de circulatie din tarile pe care le veti tranzita, in special cu privire la viteza maxima legala, daca dispozitivele detector radar sunt legale, etc. Daca veti incalca regulile tarilor prin care veti trece puteti sa plati amenzi mari. In ceea ce priveste documentele autovehiculului pe care este important sa le aveti, verificati existenta urmatoarelor:

–    certificatul de inmatriculare si cartea de service a masinii (pentru cazurile de solicitare a garantiei)

–   asigurarea RCA, precum si asigurarea CASCO (daca este cazul)

–   rovigneta si chitanta cu care a fost achitata. In cazul in care parasiti tara, tineti cont de faptul ca exista posibilitatea ca vignetele pentru autostrada sa nu fie considerate valide daca nu sunt lipite in locurile indicate

–    in cazul in care masina este obiectul unui contract de leasing, este necesara imputernicire scrisa din partea socie tati i de leasing, pentru a putea calatori in afara tarii.

–    daca masina este inmatriculata pe persoana juridica este necesara imputernicire din partea firmei, in care sa se precizeze numarul de inmatriculare al masinii, precum si traseul pe care se circula sau cel putin tarile tranzitate.

iesire masina din tara

Leave a Comment